Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Nubiyan Twist in Stockholm


   • Nubiyan Twist Photo #1
   1 of 1
   March 29, 2019

   Friday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Nubiyan Twist

   ”I always jab between the styles” sjunger Nubiya Brandon i låten Dance Inna London. Textraden får nog anses vara en programförklaring. För är det något tiomannabandet från London är bra på så är det att suga upp olika musikaliska genrer och baka samman dem till en organiskt svängig enhet. Ska, soul, funk, reggae, hiphop, dub och jazz ingår alla i det musikaliska flöde som är Nubiyan Twist.

   De tio musikerna i bandet möttes när de studerade vid Leeds College of Music för några år sedan. De festade och hade kul tillsammans och pratade alltid om att en dag gigga tillsammans. När terminen var på väg mot sitt slut fick de äntligen till det och gjorde en gemensam spelning. Den blev så bra att de bestämde sig för att fortsätta. I dag leds bandet av gitarristen Tom Excell.

   Debutalbumet Nubiyan Twist kom 2015 och fick mycket uppmärksamhet. Sedan dess har de också vässat sitt liveuttryck. Med fyra blåsare, tre sångare, elektronik och en rytmsektion som sjuder av teknik och känsla är de nu redo att ta över Faschings scen. 

   Finn Booth - trummor  
   Luke Wynter - bas   
   Tom Excell - gitarr     
   Pilo Adami - slagverk
   Oli Cadman - keyboards  
   Jonny Enser - trumpet   
   Nick Richards - altsaxofon    
   Denis Scully - tenorsaxofon    
   Joe Henwood - barytonsaxofon     
   Nubiya Brandon - sång  

   Cost: 270/220 kr + serviceavgifter

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.