Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Mdou Moctar in Stockholm


   • Mdou Moctar Photo #1
   1 of 1
   June 13, 2019

   Thursday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Mdou Moctar

   Mdou Moctars liv är som en film: som liten pojke byggde han en egen akustisk gitarr och började spela, trots att sekulär musik var förbjudet i det religiösa område där han växte upp. Men hans sånger om respekt och tradition blev godkända av de religiösa ledarna. Moctar skaffade sig efter mycket möda en riktig gitarr, spelade in ett album i en studio – där han bland annat auto-tuneade sin röst och blev en hit i Niger och intilliggande länder. Hans musik spreds som mp3-or från mobiltelefon till mobiltelefon. Han är självklart med på samlingen Music from Saharan Cellphones.

   Efter det gick han vidare och spelade huvudrollen i en långfilm: Tuareg-versionen av Princes Purple Rain. Folkmusikskivan Sousoume Tamachek följde år 2017. På den spelade han alla instrument själv.

   Hans första ”riktiga” album – inspelat med stort band i en rejäl studio – kommer i slutet av mars. ”Ilana: The Creator” är ytterst efterlängtat från fans runt om i världen – fans som älskar karismatiska Mdou Moctar och hans virtuosa sätt att spela gitarr. Men allra mest ser fansen såklart fram emot turnén som följer i samband med skivreleasen – en turné som tar honom till Stockholm och Fasching.

    

   Cost: 180 kr + serviceavgift

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.