Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Jazzlab: Anna Arco + Daniel & Dundret in Stockholm


   • Jazzlab: Anna Arco + Daniel & Dundret Photo #1
   1 of 1
   May 28, 2018

   Monday   7:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Jazzlab: Anna Arco + Daniel & Dundret

    

   En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Denna kväll kommer vi få lyssna till:

    ANNA ARCO

   Bakom pseudonymen ANNA ARCO står Anna Berglund. 2016 släppte hon sin debutskiva med egna beatjazzkvartetten Berglund Band och är nu aktuell med nya gruppen ANNA ARCO. Bara två singlar har släppts, men hon har redan uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Om den egenproducerade debutsingeln The Ocean skrev brittiska musikbloggen DrunkenWerewolf:

   - Her music has that solitary air about it - her gorgeous vocals standing tall on minimal layers of instrumentation.

   I den senaste singeln Dagger to the Heart befinner sig ANNA ARCO i en elektronisk ljudvärld med influenser både från jazz, hiphop och världsmusik. Musiken har beskrivits som om Lana del Rey och James Blake skulle få ett hjärtekrossat kärleksbarn med sammetsröst.

   - Anna Berglund. Om ni inte redan gjort det så lägg namnet på minnet. Lyssna sedan på debutskivan Driftings första spår Make ’em mine och inse sedan att vi i kompositören och sångerskan har en nyupptäckt stjärnbild på den östra hemisfären. Allt hänger samman i den 26-åriga musikskaparens värld; text, musik, produktion och rösten ... (Magnus Östnäs, LIRA)

   Anna Berglund - sång och elektronik
   Anna Lindahl - syntbas och kör
   Natalie Migdal - piano och kör
   Max Häggberg - trummor, elektronik och kör

    DANIEL & DUNDRET

   Saxofonisten och låtskrivaren Daniel Gahrton driver gruppen Daniel och Dundret som gör musik där melodierna är i centrum. Starka teman i frijazzlandskap spelas med ett rytmiskt flöde som ger musiken en organisk känsla. 

   Just nu följer bandet ett trädtema - där Daniel har skrivit ett knippe kompositioner som är inspirerade av just det: träd. De kommer att kunna höras på albumet Träd som planeras att släppas av Havtorn Records under året. Gruppen har tidigare setts representera Sverige i den internationella jazztävlingen Young Nordic Jazz Comets.

   Daniel Gahrton - saxofon
   Milton Öhrström - piano
   Jonas Nilsson - kontrabas
   Cornelia Nilsson - trumset

   Gäster:
   Henning Ullén - trumpet
   Simon Skogh - trombon

   Cost: Fri entré

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Jazzlab: Anna Arco + Daniel & Dundret