Change Location × Gent, Belgium

  Recent Locations

   FoAM - 10 juni in Gent


   • FoAM - 10 juni Photo #1
   1 of 1
   June 10, 2012

   Sunday   2:00 PM - 4:00 PM

   23 Sint-Pietersnieuwstraat
   Gent, Oost-Vlaanderen 9000

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   FoAM - 10 juni

   Het Brusselse collectief foam neemt de plantenwereld als vertrekpunt in hun zoektocht naar nieuwe samenlevingsmodellen. Planten zijn duurzaam, recycleren hun eigen afval, produceren hun eigen energie, voeden de bodem in plaats van te vervuilen, maken de lucht schoon…

   Tijdens Electrified bouwt foam in de Snoepwinkel, het gebouwtje naast de ticketbalie van Vooruit, een nieuwe wereld onder de naam Borrowed Scenery. Je kan als bezoeker dit etno-botanisch laboratorium binnenstappen. Het wordt de eerste testcase voor zo’n nieuw samenlevingsmodel, met de stad als experimenteerruimte en het internet als plek waar alles samenkomt.

    TESTDAG OP ZO 10 JUNI

   Vóór het festival van start gaat in september, willen we op zondag 10 juni het FoAM-project al eens testen. Hieronder vind je alvast wat meer info over hoe deze testdag eruit zal zien:

   • Leer tijdens een wandelingdoor Gent met Claud Biemans en Theun Karelse van FoAM eetbare planten herkennen en luister naar verhalen over hun gebruik als voedsel of medicijn.
   • Theun zal de aanwezigen helpen om via de smartphone-applicatie ‘Boskoi’ de planten op een digitale kaart van Gent te plaatsen en ze later terug te vinden. De bedoeling is dat deze kaart tot november aangevuld wordt (en daarna door de lokale bevolking wordt verder gezet).
   • We sluiten deze testdag af met afternoon cookies en tea, uiteraard gemaakt vanwilde planten uit Gent en omgeving. Terwijl jullie van de thee genieten, zal Maja Kuzmanovic van FoaM een verhaal vertellen over de inspiraties en plannen voor wat ‘Borrowed Scenery’ in september moet worden.

   Categories: Other & Miscellaneous

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT FoAM - 10 juni