Change Location × Göteborg, Sweden

  Recent Locations

   Ruthie Foster in Göteborg


   • Ruthie Foster Photo #1
   1 of 1
   July 14, 2018

    

   Hvitfeldtsplatsen 6
   Göteborg, Västra Götalands län

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Ruthie Foster

   Ruthie Fosters själfulla röst finslipades i Texas kyrkor. Hon kan få en publik till tårar eller till extas - ibland under en och samma låt. Hennes familjeträd är fullt av starka, kvinnliga gospelsångare som i generation efter generation uppträtt i den kyrktäta Gause, 90 minuter nordöst om Austin. För att hitta sig själv, och i hopp om att få se världen, tog hon värvning i flottan. Den senare flytten till New York gav ett skivkontrakt med Atlantic Records men då bolaget ville styra in Ruthie till en mer kommersiell popbana, tackade hon för sig, och flyttade hem till Texas igen. Väl där fortsatte hon att jobba för sin karriär, på sitt eget vis.

   Hennes två senaste album, Truth according to Ruthie Foster 2009 och Let It Burn 2012, nominerades till Grammys inom genren bästa bluesalbum. Hennes kommande skivsläpp Promise of a Brand New Day släpps 19 augusti på Blue Corn Music. Även denna skulle kunde göra henne till en utmanare för det priset, ännu en gång. För arbetet med skivan satte Ruthie Foster självaste Meshell Ndegeocello ansvarig, och gjorde henne till sin producent. Sedan backade hon i alla avseenden och lät Ndegeocello basa för allt.

   ”Jag ville att detta album skulle lyfta upp Ruthies röst och även visa upp hennes vibe, ge en mer fullständig bild av hennes konstnärskap och förmågor”, förklarar Ndegeocello. ”Hon litade verkligen på mig med sin musik och jag tror att vi har skapat något som kompletterar, men som ändå står för sig själv, vid sidan av kraften i hennes röst”.

   Foster har liknats vid artister såsom Mavis Staples och Aretha Franklin, men med sitt unika sound, och sin starka vilja, följer hon sitt motto i livet – att marschera efter sin egen pipa.

   Ruthie Foster – s, g.

    

    

   ::::

   Studentbiljett förköpes som medlemsrabatt på hemsidan med 20% rabatt. Vid köp direkt i entrén kostar denna konsert 100:-. Uppvisande av studentleg är ett måste i båda fallen. 

   Cost: 200 sek

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Ruthie Foster