Change Location × Kortrijk, Belgium

  Recent Locations

   I Solisti Del Vento (met Chris Lomme) met 'La Princesse de Polignac' in Kortrijk


   • I Solisti Del Vento (met Chris Lomme) met 'La Princesse de Polignac' Photo #1
   1 of 1
   January 29, 2017

   Sunday  11:00 AM

   Conservatoriumplein
   Kortrijk, West-Vlaanderen 8500

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   I Solisti Del Vento (met Chris Lomme) met 'La Princesse de Polignac'

   Een uitnodiging voor een concert bij de Princesse de Polignac in Parijs in de jaren '30 van vorige eeuw laat niemand liggen. Niet enkel omdat men dan voorgoed uit haar gratie zou liggen, maar ook omdat een uitnodiging bevestigt dat je zelf bij de beau monde hoort die op dat ogenblik "le tout Paris" bevolkt. De voornaamste reden om aanwezig te zijn, is echter dat men wist dat er muziek van de allerhoogste kwaliteit te horen zou zijn. De prinses heeft er een handje van weg om componisten en uitvoerders rond zich te verzamelen die tot de top van de internationale muziekscéne behoren.

   Vandaag nodigt I Solisti del Vento je dan ook graag uit op een repetitie in het salon van Madame la Princesse zelf. Ze hecht er aan zoals gewoonlijk zelf te bepalen wat er zal gespeeld worden, en houdt toezicht op elk detail. In haar salon staan deze keer Franse namen voorop: Ravel (die zijn ‘Pavane pour
   une infante défunte’ aan haar opdroeg), de vrolijke avant-gardisten Auric en Poulenc, en Françaix die zijn naam niet gestolen had, maar ook de Spaanse bezoeker Albéniz is van de partij. We weten alvast dat de prinses - zoals steeds - niet bescheiden met haar commentaren zal omspringen!

   Tekst: Jos Stroobants. Actrice: Chris Lomme. Begeleiding spel: Luk De Bruyker. Bezetting: Francis Pollet (fagot), Marija Pavlovic (klarinet), Karel
   Schoofs (hobo) & Stephanie Proot (piano).

   Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Legato Kortrijk vzw.

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT I Solisti Del Vento (met Chris Lomme) met 'La Princesse de Polignac'