Change Location × Göteborg, Sweden

  Recent Locations

   Dean Brown III feat Dennis Chambers & Hadrien Feraud in Göteborg


   • Dean Brown III feat Dennis Chambers & Hadrien Feraud Photo #1
   1 of 1
   April 5, 2019

    

   Hvitfeldtsplatsen 6
   Göteborg, Västra Götalands län

   EVENT DETAILS
   Dean Brown III feat Dennis Chambers & Hadrien Feraud

   DBIII bildades ursprungligen 2008 inför en Japanturné som sedan resulterade i den kritikerrosade cd:n "DBIII: Live At The Cotton Club". DBIII är nu tillbaka och det senaste “dream teamet” består av Dennis Chambers och Hadrien Feraud. Dean, Dennis och Hadrien har i många år försökt synka sina upptagna scheman med målet spela ihop, plötsligt händer det!

   DBIII med Dennis Chambers & Hadrien Feraud kommer äntligen åka ut på turné, under våren 2019 spelar de bland annat runtom Europa. Dean Brown har medverkat på över 200 album, varav fyra stycken är Grammy-vinnare. Efter många vändor med musiker som Billy Cobham, Marcus Miller, David Sanborn, Bill Evans och Roberta Flack, fokuserar Dean nu på sin egen musik. Med fem stycken utgivna album och otaliga turer över hela världen har Dean en given plats som en av de mest integrerade artisterna i dagens Jazz/Rock/Fusion-scen.

   Dennis Chambers gjorde tidigt ett namn för sig själv som trummis i Parliament Funkadelic och John Scofield. Han har spelat med de flesta, allt ifrån Santana till Mike Stern och John McLaughlin. Han är en stor inspirationskälla och stilbildare för det moderna trumspelet. Dennis är känd för sin mångsidighet, teknik och mest av allt sitt hypnotiska sväng. Dean och Dennis har turnérat och spelat in tillsammans sedan 90-talet.

   Dean träffade Hadrien FeraudNAMM Show i Anaheim i början av 2000-talet. Hadrien ansågs tidigt vara en innovatör och extremt teknisk musiker. Hans förmåga att blanda invecklad harmonik, teknik och sväng med känsla och musikalitet befäster hans position som en av elbasens stora utövare. Han har spelat med John McLaughlin, Chick Corea, Lee Ritenour och Scott Kinsey. Även Hadrien har valt att lägga sitt fokus på sina egna projekt, han har släppt två album med ett tredje påväg. Hadrien och Dean har jobbat tillsammans sedan 2007 både i studion och på turné med Dean´s band.

    

   Dean Brown - g.

   Dennis Chambers - tr.

   Hadrien Feraud - b.

    

   Studentbiljett förköpes som medlemsrabatt på hemsidan med 20% rabatt. Vid köp direkt i entrén kostar denna konsert 160:-. Uppvisande av studentleg är ett måste i båda fallen.

   Cost: 320 sek

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.