Change Location × Oslo, Norway

  Recent Locations

   Østkanten Bluesklubb presenterer: Mad & Hungry in Oslo


   • Østkanten Bluesklubb presenterer: Mad & Hungry Photo #1
   1 of 1
   November 13, 2019

   Wednesday   9:00 AM

   5 C. J. Hambros plass
   Oslo, Oslo 0164

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Østkanten Bluesklubb presenterer: Mad & Hungry

   Denne tittelen skjuler de to eminente musikerne Mads Eriksen og Hungry John. De innledet sitt musikalske samarbeid våren 2000, og høsten 2007 kom deres første album. Dette blir en knall kveld!

   De innledet sitt musikalske samarbeid våren 2000, og høsten 2007 kom deres første album. Albumet ”Travelin`” vant kåringen av Skandinavias Beste Bluesalbum på www.blueswebben.se. På Notodden Bluesfestival valgte NRK å kjøpe rettigheter for å ta opp denne konserten.

   Albumet ”Travelin`” har fått strålende kritikker i BA, BT og Aftenposten. I tillegg skriver det siste nummeret av Bluesnews (nr 52) følgende: ”Det er mange av oss som hever glasset og gjør honnør. For dette er rock som fortjener et langt liv og å fyre opp mange dedikerte blues- og rockeparties i årets kalde måneder”.

   Hungry John
   Hungry John (John Magnar Bernes) er en legende i norsk blueshistorie. Han har viet sitt liv til bluesens tjeneste helt siden midten av 60-tallet. Han startet Bergen Blues Band i 1975, og har siden turnert med mange kjente musikere som soloartist. Han har gjort konserter i USA og Europa med bl.a. Sunnyland Slim, Homesick James, Eddie Boyd, Louisiana Red, Alexis Korner, Colin Hodgkinson, Jukka Tolonen, Pete York, Guitar Shorty, Bob Stroger, S.P.Leary, Roy Allison og Willie Smith. Han har også gjort support for størrelser som B.B. King, John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, med flere. Hungry John er kjent for sin karakteristiske, hese bluesrøst, og han er eminent på munnspill.

   Mads Eriksen
   Allerede før Mads Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Albumet ”Journey” fikk blendende kritikker i samme magasin, og de omtalte supergitaristen som en krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani.

   Det neste albumet; Storyteller, ble valgt til "Album Of The Month" i "Guitar For The Practising Musician" (senere "Guitar Magazine") i juni 1992 som da var det største gitarmagasinet i USA. Dette albumet fikk også strålende kritikker i Japan. I 1994 ble Mads Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen. Dette medførte at han i 1996 og 1999 representerte Eugen Guitars og Seymor Duncan pickups på det kjente NAMM-showet i Los Angeles sammen med de fremste gitaristene i verden. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk. I de senere år har han konsentrert seg mye om samarbeidet med Chris Thompson, vokalisten fra Manfred Mann’s Earth Band.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.