Change Location × Nijmegen, Netherlands

  Recent Locations

   Het Gelders Orkest met Cristina Branco in Nijmegen


   • Het Gelders Orkest met Cristina Branco Photo #1
   1 of 1
   August 31, 2019

   Saturday   8:00 PM

   Steinweglaan 2
   Nijmegen, Gelderland

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Het Gelders Orkest met Cristina Branco

   Het Gelders Orkest presenteert een serie zomerconcerten met op zaterdag 31 augustus een optreden met fado artieste Cristina Branco in Openluchttheater De Goffert.

   Waan je een avond in Portugal, want zeg je Cristina Branco, dan zeg je fado. Al jarenlang is Cristina een gevierd fado-zangeres in Portugal, maar ook op de Nederlandse podia is ze inmiddels niet meer weg te denken. Als een echte fadista neemt Cristina je mee naar het onvertaalbare gevoel van de Portugese ‘saudade’. Maar deze vedette gaat verder en steekt grenzen over. Ze combineert fado met jazz, pop, tango en met chansons en geeft zo haar versie van het Portugese levenslied een geheel unieke sound.

   Haar vrijgevochten fado toont ze ook in haar begeleidingen. Niet alleen Portugese gitaar, maar ook piano en combo betrek zij bij haar zang. Ze maakte nummers met de Zeeuwse popgroep BLØF en zong met het Metropole Orkest. In een recensie enkele jaren geleden werd er gerept over haar ‘klassieke stemtechniek, grenzend aan opera’. Niet voor niets heeft ze ook al eerder met ons orkest succesvol opgetreden. Tijdens de zomeravondconcerten zingt Cristina oude en nieuwe nummers en waan je je even in Portugal.

   Jamie Phillips – dirigent
   Cristina Branco – zang
   Bernardo Moreira – contrabas
   Luís Figueiredo – piano
   Luís Figueiredo – arrangementen
   O.a. Este Corpo, Aula de Natação,
   Eu Por Engomar, Às Vezes Dou Por Mim

   Cost: € 33,00 - De prijzen zijn inclusief alle kosten.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.