Change Location × Gent, Belgium

  Recent Locations

   Compact Disk Dummies: 'Satellites' in Gent


   • Compact Disk Dummies: 'Satellites' Photo #1
   1 of 1
   April 27, 2020

   Monday   8:15 PM

   Kammerstraat 19
   Gent, Oost-Vlaanderen 9000

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Compact Disk Dummies: 'Satellites'

   Dit concert gaat in verkoop op do 17.10 om 11u

   Nieuwe EP Satellites

   Na het succesvolle Silver Souls (2016) ging het de gebroeders Coorevits voor de wind: van performances als allereerste huisband van De Ideale Wereld tot een vermakelijk item bij Studio Brussel, waarbij Lennert pareltjes van o.a. Balthazar, Ennio Morricone en Eminem door zijn digitale apparatuur mangelde. 

   Stilaan begon het weer te jeuken om aan eigen materiaal te werken. Met resultaat: Compact Disk Dummies presenteert een nieuwe EP.

   We hadden ons na de vorige plaat nochtans voorgenomen om snel nieuwe muziek uit te brengen', lacht Lennert Coorevits. 'Maar om de een of andere reden blijft iedereen aan onze mouw trekken en zijn veel van die aanbiedingen te mooi om te laten liggen. in Knack Focus


   Voor deze 'compacte' EP als opstap naar het volgende full album leggen ze de lat hoog. Producers Luuk Cox en Johan Blende stapten aan boord, net zoals backing vocals van Charlotte Caluwaerts en Tom Barman. 

   De hoes van de EP werd geïnspireerd door de pulpy covers van scifi-boeken uit de jaren zestig en zeventig, en ook de teksten handelen vaak over technologie, paranoïa, menselijkheid en echtheid. De bron van al dat moois: het nummer Satellites, de laatste single waarmee ze zeven jaar geleden Humo's Rock Rally wonnen.

   Aanvankelijk sprong dat nummer er voor niemand echt uit', zegt Coorevits. 'Tot onze producer de baslijn verving door een Roland TR-808, de welbekende drumcomputer. Pas toen begonnen er wat meer in te zien dan een tussendoortje. Lennert Coorevits over Satellites   Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal
   foto © Alexander Popelier

   Bestel tickets online

   Cost: € 19.5 VVK - € 21 ADK

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.