Change Location × Göteborg, Sweden

  Recent Locations

   KAROLINA ALMGREN PROJEKT in Göteborg


   • KAROLINA ALMGREN PROJEKT Photo #1
   1 of 1
   November 28, 2019

    

   Hvitfeldtsplatsen 6
   Göteborg, Västra Götalands län

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   KAROLINA ALMGREN PROJEKT

   Karolina Almgren Projekt spelar både nyskriven musik men även gamla jazz och vis- melodier i ny tappning. Det är musik med fokus på rytm och melodi, full av kontraster och spännande överraskningar. Gruppens unika sättning gör musiken intressant och nyskapande.

   Karolina började skriva musik i tidig ålder, hennes förkärlek för melodier gjorde att hon valde saxofonen som sitt huvudinstrument. Utöver saxofon spelar hon både elbas, piano och sjunger. Hennes breda musikaliska kunskap gör henne till en medveten musiker och kompositör. Karolinas stora intresse för rytm och sväng utmärker henne som saxofonist, här har vi en musiker som inte sätter sig själv i en redan befintlig instrumentroll utan gillar att hitta nya funktioner och vägar för sig själv och saxofonen.

   Uppvuxen utanför Göteborg men numera boendes i Malm��spelar hon i en mängd olika projekt och band, både egna och andras. Med sin syster driver hon den prisbelönta duon Sisters of Invention, som 2017 mottog en Jazzkatt i kategorin årets grupp.

   Denna kväll bjuds det på favoriterna från jazzen, folkliga visor och orginalkompositioner, allt framfört med glädje och sväng!

    

   Karolina Almgren - sx, komposition & arrangemang 

   Svante Henryson - cello

   Malin Almgren - tr. & perc.

   Martina Almgren - tr. & perc.

   Isa Savbrant - b.

    

   Studentbiljett förköpes som medlemsrabatt på hemsidan med 20% rabatt. Vid köp direkt i entrén kostar denna konsert 100:- för studenter. Uppvisande av studentleg är ett måste i båda fallen.

   Cost: 200 sek

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.