NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Wellen, Belgium

  Recent Locations

   Expo Exposure 79 (Karel Van Gerven) in Wellen


   • Expo Exposure 79 (Karel Van Gerven) Photo #1
   1 of 1
   August 1, 2020

    

   21 Ulbeekstraat
   Wellen, Limburg

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Expo Exposure 79 (Karel Van Gerven)
   Exposure 79

   Karel Van Gerven studeerde fotografie aan de Hasseltse Academie begin jaren 90 en exposeerde sindsdien o.m. in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Finland. Hij gebruikt ook met vaste regelmaat 19de-eeuwse fototechnieken, mogelijk om wat dichter in de buurt van ambachtelijk werk te komen – in deze tijden van Photoshop -, maar misschien ook om de macht over zijn beeld te vergroten.

   In deze expo vindt u werk uit diverse periodes van zijn leven als kunstfotograaf. En evenzeer krijgt u zicht op zijn uiteenlopende manieren van werken: zowel analoge kleurenfotografie als digitale zwartwitfoto’s, en daarnaast , zoals gezegd, werk dat gebruik maakt van verschillende negentiende eeuwse technieken. Favorieten daarbij zijn zoutdruk en Vandyke brown, beide procedés op basis van zilver, en gomdruk, die zich opbouwt in lagen.


   Dit heeft hij ooit gezegd over zijn werk: “Het plezier is er bij het begin: de lichtinval, de buiging van een lijn, de zindering van een kleur, de ingeving misschien, in elk geval: beleving. Dan wordt alles opgezet, ingevroren, ingeblikt. het gaat plots en ongewild over verlies, over doodgaan. Maar ondanks alle beschermen, bewaren, archiveren, passeert de tijd, en zo herbegint – even goed ongewild - de beweging. Aan het einde is het plezier er weer. Wat je ziet is veranderd: vervormd, verwrongen, uitgelopen, verkleurd. het beeld is nu opeens te voelen: de haartjes van het katoenen papier. De textuur, het canvas onder het op zilver ingebrande, in pigment gevangen beeld. Plezier van de zinnen, zinnelijk plezier.”   Vernissage:

   Welkom op zaterdag 1 augustus om 17 uur voor de vernissage, waar we je hartelijk voor uitnodigen.   Expositie:

   Je kan de expo bezoeken tot en met zondag 30 augustus 2020 op volgende momenten:

   Woensdag: 11:00-18:00

   Donderdag: 11:00-21:00

   Vrijdag: 11:00-21:00

   Zaterdag: 11:00-21:00

   Zondag: 11:00-21:00   Kunstenaarsontbijt:
   Op zondag 30 augustus om 10 uur kan je genieten van een uitgebreid kunstenaarsontbijt waarop je Karel Van Gerven kan ontmoeten.

   We verwennen je met huisbereid lekkers: van ambachtelijke boerenbroden uit eigen bakkerij tot unieke broodvariaties zoals kaneelbrood, zalmbol, pannenkoeken, omeletten. Verder fijne vleeswaren, een variatie kazen en streekproducten zoals stroop van Vrolingen en onze huisbereide confituren.

   Volwassenen betalen 25 euro voor het ontbijt. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen 15 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar eten gratis mee.


   Reserveer je plaats op 012/21.42.84 of info@debottelarij.be

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Conferences & Tradeshows | Museums & Attractions

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Expo Exposure 79 (Karel Van Gerven). Book your stay now!