Change Location × Trondheim, Norway

  Recent Locations

   Ellen Andrea Wang – ‘Closeness’ in Trondheim


   • Ellen Andrea Wang – ‘Closeness’ Photo #1
   1 of 1
   October 2, 2019

   Wednesday   8:00 PM

   4 Dokkparken
   Trondheim, Sør-Trøndelag

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Ellen Andrea Wang – ‘Closeness’

   Ellen Andrea Wang – bass/vocals
   Rob Luft – guitars
   Jon Fält – drums

   Bassist, sanger og komponist Ellen Andrea Wang er en av våre mest spennende og kreative unge musikere. Med utgangspunkt i jazzestetikken har hun skapt et personlig og unikt musikalsk uttrykk. Hun balanserer det lyriske og det røffe, det akustiske med det elektriske, og skaper et tidsriktig og urbant sound. Med jazzestetikken som utgangspunkt har hun skapt et personlig uttrykk i et sjangeroverskridende landskap av jazz og pop.

   Wang grunnla av bandet Pixel. Hun har turnert med Manu Katché og Marilyn Mazur, hatt stor suksess med bandet GURLS og trioen Ellen Andrea Wang. Hun fikk den høythengende DNB-prisen på Kongsberg Jazzfestival i 2015.

   Ellen Andrea Wang er både vokalist og komponist, men først og fremst er hun bassist. Derfor er det veldig spennende at hun i dette nye prosjektet tar utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 – 2014). Charlie Haden var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet. 

   Konserten vil bestå av ca 40 min ny musikk komponert av Ellen Andrea Wang, og ca 30 min nytolkning av Charlie Haden sine låter sydd sammen til en helhetlig konsertopplevelse.

   Arr: Dokkhuset Scene 

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.