Change Location × Göteborg, Sweden

  Recent Locations

   Christian Muthspiel & Steve Swallow in Göteborg


   • Christian Muthspiel & Steve Swallow Photo #1
   1 of 1
   November 14, 2019

    

   Hvitfeldtsplatsen 6
   Göteborg, Västra Götalands län

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Christian Muthspiel & Steve Swallow

   Den legendariske basisten och kompositören Steve Swallow, en av de första jazzbasisterna som valde att enbart spela elbas. Swallows basspel känns lätt igen, han spelar med plektrum, ofta på en femsträngad bas där han håller sig i det högre registret eller bidrar med intrikata basgångar.

   Christian Muthspiel är en Österikisk multiinstrumentalist främst verksam inom jazzen. Detta projektet startade han som en slags självterapi. Efter att plötsligt drabbats av en potentiellt förstörande hörselnedsättning led Christian av intonationstörningar och fruktansvärda tinnitussymtom. Han var helt enkelt tvungen att lära sig att höra “musikaliskt”  igen; tonhöjd, intervaller, harmoni, och så vidare. Ur detta föddes en handfull mestadels harmoniska låtar: tydliga former med enkla förändringar och melodier, var och en strikt vävd från bara en liten byggsten. Med andra ord: Enkla låtar (Simple Songs).

   Detta skickade Muthspiel till Swallow, som han redan samarbetar med i sin kvartett (med Matthieu Michel och Franck Tortiller). Steve uppmuntrade Christian att utöka materialet till ett helt album som de sedan tillsammans skulle spela in.

   “Såhär i efterhand är händelserna som ledde fram till detta projekt inget annat än en extraordinär gåva. Att få dela scen med Steve som min duo-partner, inspirationskälla och kloka vän.” Säger Christian Muthspiel

    

   Christian Muthspiel – trb, p. & fl.

   Steve Swallow – b.

    

   Studentbiljett förköpes som medlemsrabatt på hemsidan med 20% rabatt. Vid köp direkt i entrén kostar denna konsert 140:-. Uppvisande av studentleg är ett måste i båda fallen.

   Knutpunkt Nefertiti är ett regionalt nätverk som samverkar för att stärka arrangörer och föreningar inom facket jazz- och improvisationsmusik i Västra Götalands regionen. Här hitter ni en kalender där ni kan se det fantastiska utbudet av alla våra jazz- och improvisationskonserter som sker i regionen. Varmt välkomna!

   Cost: 280 sek

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.