NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Hoboken, Belgium

  Recent Locations

   Ballonnenvrees Hoboken in Hoboken


   • Ballonnenvrees Hoboken Photo #1
   1 of 1
   April 10, 2020

   Friday   7:30 PM

   Hoboken, Antwerpen

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Ballonnenvrees Hoboken

   Von Solo
   Gust Peeters
   Wendi Ostir
   Karen Goethals
   Gilles Renard
   Jitse Verschueren
   Kristien Van Hee

   Het succesvolle Antwerpse poëziepodium Ballonnenvrees, o.l.v. GERT VANLERBERGHE, landt voor het eerst in Hoboken. Verwacht je aan zielsverheffende poëzie van binnen- en buitenlandse dichters, gevolgd door een open mic. Want dan is het namelijk aan jou. Wil je vijf minuten het beste van jezelf geven? Schrijf je ter plekke in!

   Rotterdammer VON SOLO is actiepoëet, columnist en cineast. Onzichtbaar als een slappe lul in een te wijde broek. Verlopen als een oude man wier tenenkaas de houdbaarheidsdatum van vintage al lang voorbij is. Tegelijk een slapende reus onder een veel te kleine steen. Een kind met een Kalasjnikov, dat boos is omdat hij geen koekje krijgt. Hij is zielig en glorieus, aandoenlijk en verachtelijk.

   WENDI OSTIR verhaalt en vertaalt de mens. In haar werk geeft zij een stem aan haar verlangen naar verandering. Verhalen worden in een akoestische of elektronische muzikale set verteld, of in een muziektheatervoorstelling gegoten. Verwacht je aan eerlijke en confronterende teksten die ontwapenen en beroeren.

   GUST PEETERS stond in 2012 voor het eerst op een podium en is er daarna nooit meer af gekomen. In 2014 én 2015 won hij de Cobra Poëzieprijs. Zijn hobby is het verzamelen van afwijzingen van literaire tijdschriften en uitgeverijen. 10 op de schaal van Dichter, poëzie in het Stadspark, een minifestival in CoStA: hij staat ermee op en gaat ermee slapen. Als u hem niet voedert, is hij zeer benaderbaar.

   KAREN GOETHALS uit Lier treedt hier en daar op met haar poëzie, tijdens Poëzie in de Pastorie bijvoorbeeld. Ze ontwierp boekenleggers met enkele van haar gedichten die ze verspreidde via een kauwgommenballenautomaat in de bib van Heist-op-den-Berg. Creatief Schrijven bracht vorig jaar een Six Word Story van haar uit op een notablok tijdens de Boekenbeurs.

   GILLES RENARD is dichter en podiumrekel, met een voorliefde voor Liefde met Hoofdletter L. Clashende klinkers, klinkende klanken en alle allitererende alternatieven. Gedichten zo klassiek dat ze weer modern worden. JITSE VERSCHUEREN is producent van zweterige gitaarsolo's, wazige gedachten en absurde vertelsels. Samen brengen zij een unieke combinatie van woord en muziek.

   KRISTIEN VAN HEE dartelt eigenzinnig tussen uiteenlopende vormen van spoken word, resulterend in lunatieke en steeds verrassende performances balancerend tussen de lichtzinnige tragiek des levens, doch gebracht met een sussende knipoog van humor.

   Tot snel in het Cultuurcafé van Hoboken!

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Ballonnenvrees Hoboken. Book your stay now!