Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Zara McFarlane in Stockholm


   • Zara McFarlane Photo #1
   1 of 1
   April 20, 2018

   Friday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Zara McFarlane

    

   En av den brittiska jazzens mest framstående vokalister kommer tillbaka till Fasching med helt nytt material.

   Tidigare i år gjorde Zara McFarlane en uppmärksammad cover på Max Roachs låt All Africa – som ursprungligen fanns med på We Insist! Max Roach’s Freedom Now Suite som som var en kommentera till både den amerikanska medborgarrättsrörelsen och den afrikanska frihetsrörelse som gjorde upp med de forna kolonialmakterna.

   All Africa finns inte med på Arise – Zara McFarlanes tredje album som kom på Gilles Petersons Brownswood Recordings tidigare i år. Men det finns gott om andra guldkorn där, som matchar det anspråksfulla covervalet (inklusive engagerade texter). På skivan utforskar Zara McFarlane diasporan och hur det är att växa upp i England med jamaicanska föräldrar. Tillsammans med sina briljanta musiker rör sig McFarlane ledigt genom musikgenrer som hard bop och dub – samtidigt som hon kryddar dem med jamaicanska och afrikanska inslag. På scen har hon en närvaro och kraft som får detta starka musikaliska material att verkligen komma till sin rätt.

   Ända sedan debutalbumet Until Tomorrow från 2011 har hon omnämnts som en av de mer lovande rösterna inom brittisk jazz. Men i och med nya albumet och de bejublade konserter hon gjort med material från detta är det dags att sluta tala om ”lovande”.

   Zara McFarlane är kort och gott en av de största inom jazzen idag.

   Cost: 290/240/150 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.