Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Yazz Ahmed in Stockholm


   • Yazz Ahmed Photo #1
   1 of 1
   October 18, 2018

   Thursday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Yazz Ahmed

   Hon har samarbetat med dublegenden Max Romeo och indieikonerna Radiohead. Hennes album La Saboteuse har tagit emot pris efter pris – och nu kommer hon till Stockholm Jazz Festival: jazzens förnyare Yazz Ahmed!

   Biografi spelar inte alltid stor roll när det handlar om musik. Men i stjärnskottet Yazz Ahmeds fall gör det faktiskt det. Hennes pappa kommer från Bahrain och Yazz bodde där som barn. Hennes mamma är brittiska och när Yazz var nio flyttade familjen till London. Och hade det inte varit för detta biografiska faktum kanske hon aldrig utforskat den musikaliska skärningspunkten mellan dessa båda geografiska platser så ingående som hon gjort på albumet La Saboteuse.

   Skivan är en uppdatering av jazzen – ett sökande uttryck som blandar orientaliska och västerländska traditioner och som ständigt är utforskande, ja, snudd på kosmisk. Det går att hitta jämförelsepunkter med vår egen Goran Kajfes eller amerikanska Kamasi Washington. Fast allra enklast är det att konstatera att Yazz Ahmed står för något nytt – och att hon är briljant.

    

   Yazz Ahmed – trumpet
   Ralph Wyld – vibrafon
   David Manington – bas
   Martin France – trummor

    

   Cost: 290/240 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Yazz Ahmed