Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Voivod in Stockholm


   • Voivod Photo #1
   1 of 1
   October 15, 2018

   Monday   8:00 PM

   Stockholm, Stockholms län

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Voivod

   Insläpp: 19:00
   Scen: 20:00
   18 år Ett av metalhistoriens verkliga kultband! Voivod från Quebec bildades 1982 och lanserade sin egen unika blandning av heavy metal, extrem punk och progressiv rock. Den 21 september släpper de nya plattan The Wake och drygt en månad senare står de på scen i Stockholm. Biljettsläpp: onsdag 6 juni klockan 10.

   När Voivod släppte sin debutskiva 1984 var det inte många – knappt bandet själva – som trodde att de skulle slå igenom. Men helt tvärtemot det, så blev Voivod ett av de första kanadensiska thrash/metal-banden som fick internationell uppmärksamhet. En stor del av succékonceptet finns i bandets säregna musik; deras futuristiska teman och texter, tillsammans med annorlunda musikslingor och tempon. Voivod skiljer sig från andra band inom samma genre, och än mer när det begav sig.

   De blev kända som thrash metal-band, och deras kanske mest klassiska album Killing technology (1987), Dimension hatröss (1988) och Nothingface (1989) lever avgjort upp till epitetet. Sedan dess har bandet fortsatt experimentera och utvecklas, för att på senast släppta plattan Target Earth (2013) hitta tillbaka till sin klassiska stil.

   Voivod har under sina 35 år som band släppt hela 14 stycken fullängdsskivor, och i september släpps album nummer 15, The Wake. De har turnerat, gett konserter och spelat på otaliga festivaler, bland annat Sweden Rock Festival 2017. Det är med andra ord ingen underdrift att kalla dem för kulturband, och verkligen ingen underdrift att påstå att giget på Nalen inte får missas.

   SUPPORT: BIO-CANCER

   BILJETTSLÄPP: ONSDAG 6 JUNI KLOCKAN 10.00

   Denna konsert är stående.

   OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

   Cost: 315 SEK + service

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Voivod