Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Trummor & Orgel in Stockholm


   • Trummor & Orgel Photo #1
   1 of 1
   March 29, 2018

   Thursday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Trummor & Orgel

    

   Trummor & Orgel är odiskutabelt ett annorlunda band. Instrumental orgelpop. Filmmusik i singelformat. Hammond indie. Eller postrock som om det var gjort 1967. Kalla det vad du vill, klart är i alla fall att Trummor & Orgel är två tunga kompositörer/arrangörer med grym karisma och stor musikalitet.

   Man kan fråga sig vad som driver en till att fortsätta göra musik inom de skenbart snäva ramar som endast trummor och orgel erbjuder. Kanske är det just utmaningen som är drivkraften – svårigheten att skapa något som känns nytt, åtminstone för en själv, med de begränsningar som finns.

   Men frihet och begränsning är, i kreativ mening, två sidor av samma mynt: utan ramar kan musik lätt bli obegriplig, men utan frihet blir den stel. Eller om man så vill, Yin behöver sin Yang för att skapa en enhet.

   Detta har varit själva ledstjärnan i arbetet med albumet Indivisibility – att hitta balanspunkten mellan det organiska och det elektroniska, det dynamiska och det förutsägbara, förr och nu; jämvikten mellan människa och maskin. Kanske är det temat som gjort att det känts extra viktigt denna gång att albumprocessen fått ta sin tid och bli ovanligt introvert. I slutändan har det handlat om två personer och inga andra, DIY-indie - lika delar kittlande som skräckinjagande.

   Helt kompromisslöst, kanske är ordet. Och det slutresultatet blev en skiva som känslomässigt ligger i gränslandet mellan stad och natur.


   Staffan Ljunggren - trummor
   Anders Ljunggren - hammond

    

   Cost: 200/150/100 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Trummor & Orgel