Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Stockholm Jazz Festival: Marius Neset Quintet in Stockholm


   • Stockholm Jazz Festival: Marius Neset Quintet Photo #1
   1 of 1
   October 14, 2017

   Saturday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Stockholm Jazz Festival: Marius Neset Quintet

    

   Hans svindlande sinne för det oväntade gör hans musik ständigt utmanande och överraskande. Marius Neset spås en lysande framtid och han är redan nu en av de som verkligen präglar hur jazzen låter – idag och i framtiden.

   Den enda musikern bosatt i Europa som tog sig in på Downbeats lista "25 for the future, that will shape the future of the jazz in the years to come" förra sommaren var saxofonisten Marius Neset. Ett av många bevis på hans höga nivå. Nesets egenkomponerade musik är ömsom kantig och ekvilibristisk, med plötsliga taktbyten, och ömsom lyrisk och svindlande vacker, Det händer hela tiden nya och oväntade saker i hans musik, där han förstås inspireras av saxofonister som Wayne Shorter och Michael Brecker men även i hög grad av tonsättare som Stravinskij.

   För senaste skivan Snowmelt – som består av en svit Marius Neset skrev för London Sinfonietta plus sin egen kvartett – tog han emot ett av Tysklands mest prestigefyllda priser: ECHO Jazz Award. Han arbetar nu för fullt med att komponera ny musik till två kommande skivor.

   Men det är inte bara för sina skivor han rosas i pressen. På scen är han en lika lysande uppenbarelse – och ständigt överraskande.

    

   Marius Neset - saxofon
   Ivo Neame - piano
   Jim Hart - vibrafon/marimba
   Petter Eldh - bas
   Anton Eger - trummor

   stockholmjazz.se

   Cost: 240/190/100 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates | Festivals

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Stockholm Jazz Festival: Marius Neset Quintet