Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   The Sheepdogs in Stockholm


   • The Sheepdogs Photo #1
   1 of 1
   May 31, 2019

   Friday   9:00 PM

   Stockholm, Stockholms län

   Performers:
   EVENT DETAILS
   The Sheepdogs

   Insläpp: 20:00
   Scen: 21:00
   18 år Kanadensiska retrorockarna i The Sheepdogs har som enda band i historien lyckats hamna på omslaget av Rolling Stone – innan de ens hade ett skivkontrakt. Deras gitarrdrivna rock är lika delar rå som finstämd, och det är boogie-woogie, ökenpsychedelia, blues, roots, cajun och klassisk hederlig rock’n’roll. Allt på en och samma gång. Den 4 mars öppnar de för Rival Sons på Münchenbryggeriet i Stockholm. Några månader senare, närmare bestämt den 31 maj, inleder de sin egna headline-turné i Nalen Klubb. Biljetter släpps måndag 25 februari klockan 10.00 via nalen.com.

   Att bandet hittat viss inspiration från band som The Allman Brothers Band och Creedence Clearwater Revival är stundvis tydligt; den retrokänsla som finns på deras sex album är lika uppenbar som klockren. Men det finns också något nytt, något modern och något oerhört säreget med The Sheepdogs, vilket ställs till sin spets på senaste skivan ”Changing Colours” (den sjätte i ordningen, och den tredje med ett skivbolag i ryggen).

   Deras sound har expanderat och omfattar mer keyboard och mer stränginstrument än tidigare, samt gästspel från instrument som trombon och klarinett. Som en färgrik rock’n’roll, helt enkelt. I kölvattnet av denna sjätte skiva beger sig de fem kanadensarna ut på en turné som startar i Stockholm den 31 maj.

   Denna konsert är stående.

   OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

   Cost: 215 SEK + service

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.