Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Perez / Patitucci / Blade in Stockholm


   • Perez / Patitucci / Blade Photo #1
   1 of 1
   April 23, 2018

   Monday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Perez / Patitucci / Blade

   Children of the Light

    

   Wayne Shorters tre musikaliska följeslagare står på egna ben – och briljerar som pianotrio!

   Danilo Perez, John Patitucci och Brian Blade ingår sedan länge i Wayne Shorter Quartet. Tillsammans har de formats och påverkats av den store Shorters musikaliska visioner. Sedan några år tillbaka spelar de tre musikerna också tillsammans som pianotrio, där Danilo Perez sätter agendan bakom klaviaturen. John Patitucci växlar mellan el- och kontrabas och den mästerlige trumslagaren Brian Blade håller rytmen som få andra. När de tre uppträdde under Blue Note Jazz Festival för några år sedan skrev en lyrisk All About Jazz-recensent att vi med denna pianotrio har att göra med jazzmusiker som inte bara är briljanta, utan också de som är mest befriade från klischéer och poser inom jazzen idag.

   De är kort sagt geniala. Med eget material och några hyllningar till vännen och kollegan Wayne Shorter improviserar de sig fram till stordåd som Children of the Light Trio. Det har sagts om dem att ett soundcheck med denna trio låter bättre än häften av alla inspelade jazzalbum på marknaden. Det är kanske inte helt sant, men faktum kvarstår: detta är storslagen jazz av briljanta och innovativa musiker.


   Danilo Perez - piano
   John Patitucci - bas

   Brian Blade - trummor

   Cost: 320/270/190 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.