Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Nike Markelius band - releasefest - Nike Markelius släpper nytt solo-album och firar det med en releasefest på Bar Brooklyn. in Stockholm


   • Nike Markelius band - releasefest -  Nike Markelius släpper nytt solo-album och firar det med en releasefest på Bar Brooklyn. Photo #1
   1 of 1
   May 3, 2019

    

   Stockholm, Stockholms län

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Nike Markelius band - releasefest - Nike Markelius släpper nytt solo-album och firar det med en releasefest på Bar Brooklyn.

   Fri entréFre 3 Maj 18-22
   Bar Brooklyn strand, bar brooklyn 20 årEvenemang på Facebook.
   Tweet
   punk rock

   Nike Markelius band - releasefest

   Nike Markelius släpper nytt solo-album och firar det med en releasefest på Bar Brooklyn.

   Nike Markelius är känd som trummis i Tant Strul på 80-talet, som solo-artist på 90-talet, som sångerska och låtskrivare i bl.a. Nike & Röda Orkestern på 2000-talet ochsom författare till den uppmärksammade musikaliska självbiografin Trumslag hjärtslag, utgiven 2016, som skildrar vårt musiksverige inifrån under flera årtionden.


   Nike släpper nu sitt första solo-album "Glitter Till Glöd" på många år och utmärker sig med sin starka scenpersonlighet, sina personliga texter, sitt egensinniga låtskriveri och de skimrande musikaliska arrangemang av täta elgitarrvävar hon skapar för den starka rösten att glittra och glöda i.

   De nya låtarna har både rocknerv, drömkänsla och stor dynamik. Det är skildringar från våra inre och yttre rum, i sångerna finns en existentiell undran och en brinnandelängtan efter något mer än det vi ser.

   Med sig på skivan har hon spännande instrumentalister som gitarrlegendaren Kenny Håkansson, Ulf Rockis Ivarsson och Lotta Partapuoli, som alla bidrar till det unika soundet. Nike har skrivit all text och musik till de svenska originalen och spelar själv både trummor och gitarr. På skivan finns även tre unika tolkningar av musik skriven av två av våra mest tongivande samtida artister - Nike har översatt och gjort egna versioner av en Patti Smith och två Lhasa de Sela låtar.

   Nike på scen kl 20.00 med fullt band.Lotta Partapuoli, gitarr, Ulf Rockis Ivarsson, bas, Johannes Nordell, trummor, Lotta Nilsson Norberg, kör.Gäster och överraskningar tillkommer närmare.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.