Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Michael Landau Liquid Quartet in Stockholm


   • Michael Landau Liquid Quartet Photo #1
   1 of 1
   March 5, 2018

   Monday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Michael Landau Liquid Quartet

    

   En av världens säkraste gitarrister tar med sitt nya band för en resa genom instrumentala fusionballader till bluesbaserad soulrock.

   För trogna Faschingbesökare är Michael Landau ett välkänt namn. Han har gästat klubben med egna band och som en del av Steve Gadd Band. Som alltid handlar det om blues och fusion – i händerna på en gitarrist som av många anses som en riktig mästare. Under sin karriär har Landau backat stjärnor som Miles Davis, Michael Jackson och Pink Floyd i studion. Han har blivit utsedd till bäste studiogitarrist i Guitar Player Magazine och förärats en Grammy för sitt arbete med Steve Gadd Band.

   Men det är live han ska upplevas. Och med nya projektet The Michael Landau Liquid Quartet fortsätter han utforska sina stora musikaliska influenser: fusion, blues och svängig rock.

   - Jag lever för de där tillfällena på scen då ljuden och känslorna blir en kraft som är större än summan av de medverkande musikerna. Det kan vara svårt att prata om musik eftersom det är så känslosamt, men jag vet en sak: jag är definitivt beroende av musik – och helt vilsen utan den. (Michael Landau om Liquid Quartet)

   Michael Landau - gitarrAndy Hess - basDavid Frazee - sång/gitarrIan Thomas - trummor

   Cost: 400/350/200 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.