Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Mercury Rev in Stockholm


   • Mercury Rev Photo #1
   1 of 1
   May 1, 2018

   Tuesday   9:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Mercury Rev

    

   Under slutet av 90-talet släppte de amerikanska indierockhjältarna i Mercury Rev ett av årtiondets mest viktiga och inflytelserika album: Deserter’s Song. I år är det 20 år sedan albumsläppet, något som bandet kommer att fira genom att åka på turné och framföra albumet i sin helhet i en avskalad tappning. Missa inte chansen att uppleva detta fantastiska album i den finaste av versioner i en intim miljö.

   Mercury Rev bildades i slutet av åttiotalet i Buffalo (NY) och leds av sångaren och gitarristen Jonathan Donahue och multiinstrumentalisten Sean “Grasshopper” Mackowiak. Under första halvan av nittiotalet släppte bandet tre album som hyllades av kritiker och etablerade dem som kultfavoriter, men som inte genererade någon vidare kommersiell framgång. När bandet började arbeta på det som skulle komma att bli Deserter’s Song såg de albumet som ett avsked snarare än en utveckling.

   Trots detta kom det att bli bandets klart mest framgångsrika släpp, som i sin tur etablerade dem som ett av nittiotalets viktigaste indieband efter släppet i september 1998. Deserter’s Song utnämndes bland annat till samma års bästa album av NME, och har bara blivit viktigare med åren som har gått. Att få höra det här mästerverket i sin helhet är minst sagt en ynnest.

   Cost: 365 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.