Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Mavis Staples in Stockholm


   • Mavis Staples Photo #1
   • Mavis Staples Photo #2
   1 of 2
   June 25, 2019

   Tuesday   9:00 PM

   Stockholm, Stockholms län

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Mavis Staples

   Insläpp: 20:00
   Scen: 21:00
   18 år Det finns ett fåtal människor som med all rätt kan beskrivas som legendariska. Mavis Staples är en av dem. Med en röst av ursinnig styrka och enorm passion har den snart 80-åriga Mavis betytt fenomenalt mycket för soul- och gospelgenren. I juni välkomnar vi henne tillbaka till Sverige och Nalen – där hon senast uppträdde 2013.

   Chicago-födda Mavis Staples började med musik redan som elva-åring, då tillsammans med sin far och sina syskon i gruppen The Staples Singers. Hennes solodebut kom 1969 och sedan dess har det fortsatt. Mavis Staples turnerar i snitt 200 dagar per år, och alla som en gång sett henne förstår varför. Hennes gospelskolade röst med en säregen raspighet liknar ingen annans, och när en av världens kanske starkast lysande soulstjärnor fyller 80 år görs det såklart med ytterligare en turné.

   Den 8 februari släpper hon ett nytt livealbum som spelades in på sångerskan 79:e födelsedag under en konsert på Union Chapel i London. Nyligen gjorde Mavis Staples också ett oerhört hyllat samarbete med irländska artisten Hozier. Tillsammans skrev de låten ”Nina cried power”, som är lika mycket en hyllning som en påminnelse om de många artister som på olika sätt kämpat för att göra sin röst hörd – däribland Mavis själv, som länge varit en människorättsaktivist. 2015 släpptes också en dokumentär om Mavis, om hennes tid i The Staples Singers och som soloartist, som hyllades unisont.

   Line-up
   Mavis Staples – lead vocal
   Rick Holmstrom – guitar
   Stephen Hodges – drums
   Jeff Turmes – bass
   Donny Gerrard – backing vocals
   Vicki Randle – backing vocals

   Denna konsert är stående.

   OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

   Cost: 495 SEK + service

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Mavis Staples