Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Linda May Han Oh in Stockholm


   • Linda May Han Oh Photo #1
   1 of 1
   March 21, 2018

   Wednesday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Linda May Han Oh

    

   När gitarristen Pat Metheny såg basisten Linda May Han Oh för första gången fascinerades han inte bara av hennes timing, improvisationsförmåga och teknikalitet. Det som fick honom att sätta Linda överst i listan över artister han ville samarbeta med var hennes kommunikation på scen – och med publiken. ”Hon har allt jag söker i en annan musiker” sa Metheny. Och under förra våren turnerade de tillsammans.

   Men det var inte allt som Linda May Han Oh hann med förra året. Hon undervisade unga basister på Manhattan School of Music, var med och utvecklade en basist-app för iPhone, samt släppte det kritikerhyllade albumet Walk Against Wind – som fick 4,5 i betyg av en tagen kritiker i All About Jazz.

   Hennes improvisation och styrka i instrumentet är något hon mejslat fram under en lång tid. Tillsammans med starka kompmusiker skapar Linda May Han Oh en sökande, vibrerande och ytterst samtida form av jazz – som bara blir mer intensiv under en livespelning.

   Linda May Han Oh - kontra- & elbas
   Greg Ward - saxofon
   Matthew Stevens - gitarr
   Artur Hnatek - trummor

   Cost: 270/220/110 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Linda May Han Oh