Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   En kväll till Börje Fredriksson in Stockholm


   • En kväll till Börje Fredriksson Photo #1
   1 of 1
   January 17, 2018

   Wednesday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   En kväll till Börje Fredriksson

   Med Sister Maj's Blouse

    

   Tenorsaxofonisten och kompositören Börje Fredriksson (1937-1968) från Eskilstuna tillhör en av de mest begåvade och personliga jazzmusikerna som kom fram i Sverige i början av 60-talet. Förebilden och inspirationen var, som för många då, 50-talets hard-bop med storheter som John Coltrane, men Fredriksson formade tidigt helt sin egen stil, både som instrumentalist och inte minst som kompositör. På 60-talet blev det allt vanligare att svenska jazzmusiker spelade eget material och Fredrikssons kompositioner tillhör de mer originella.

   Gruppen Sister Maj's Blouse har under många år tolkat och spelat Börje Fredrikssons musik. Bobo Stenson och Palle Danielsson som medverkar i gruppen spelade dessutom med Fredriksson på 60-talet! Joakim Milder har också medverkat till att sammanställa en notbok med Fredrikssons musik: ”3l kompositioner och 3 solotranskriptioner” (Musikverket, 2017), som kommer att finnas till försäljning under kvällen. Medverkar gör också Fredriksson-forskaren, Stefan Wistrand, som ger en kort presentation av Börje Fredriksson.


   Joakim Milder - saxofon
   Bobo Stenson - piano
   Palle Danielsson - bas
   Chris Montgomery - trummor

   Cost: 220/170/100 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT En kväll till Börje Fredriksson