Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Juhani Aaltonen - Jonas Kullhammar Union in Stockholm


   • Juhani Aaltonen - Jonas Kullhammar Union Photo #1
   1 of 1
   May 2, 2019

   Thursday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Juhani Aaltonen - Jonas Kullhammar Union

   Juhani "Junnu" Aaltonen fyller 84 år under 2019. Han är en av de mest inflytelserika tenorsaxofonisterna och flöjtisterna hemma i Finland och en hörnpelare inom nordisk jazz i stort. Med en egen spelstil och imponerande scennärvaro har han trollbundit publik i hela världen. Hans uttryck har varierat, men han har ständigt återkommit till den friare, improvisationsdrivna jazzen – som ligger honom varmast om hjärtat.

   Han är en given förebild och inspiration för en av Sveriges flitigaste och mest uppmärksammade saxofonister under senare år: den mångsidige Jonas Kullhammar. Till sitt band Svenska Kaputt skrev Kullhammar låten Vesaaltonen – som är en hyllning till Aaltonen och en annan av finsk avantgardejazz stora: trummisen Edward Vesala. 

   Tillsammans med kontrabasisten Christian Meaas Svendsen och trummisen Ilmari Heikinheimo ger Aaltonen och Kullhammar sig ut på en improviserad resa över både genre- och nationsgränser. Friheten står i fokus!

    

   Juhani Aaltonen – tenorsaxofon, flöjt
   Jonas Kullhamar – saxofoner
   Christian Meaas Svendsen – kontrabas
   Ilmari Heikinheimo – trummor

    

   Cost: 220/170/120kr + serviceavgifter

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.