Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   JOHAN LINDSTRÖM SEPTETT in Stockholm


   • JOHAN LINDSTRÖM SEPTETT Photo #1
   1 of 1
   April 24, 2018

   Tuesday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   JOHAN LINDSTRÖM SEPTETT

   Efter ha genomfört ett par konserter under 2017 är det äntligen dags för Johan Lindström Septett att presentera sitt nysläppta debutalbum ”Music For Empty Halls”. Musikerna är handplockade för att framföra detta material, som Lindström har skrivit exklusivt för projektet. En suggestiv och sömlös blandning av jazz, blues och artrock som liknar allt och inget du tidigare har hört.

   Johan Lindström (gitarr/pedal steel/piano) blev redan i unga år uppmärksammad som frilansgitarrist i olika sammanhang. I takt med att ryktet började gå om hans trakterande av pedal steel, började han sakta karva ut en egen nisch i svenskt musikliv.  Som medlem i mångfaldigt grammisbelönade Tonbruket har han både gjort originalmusik och spelat bakom Ane Brun. Han är också en flitigt anlitad arrangör.

   Så låt Johan Lindström Septett förtrolla dig med sina förledande enkla, men mycket suggestiva melodibyggen. De har både rötter och vingar.

    

   Johan Lindström - gitarr, pedalsteel
   Jonas Kullhammar - sax

   Jesper Nordenström - keyboards
   Per ”Texas” Johansson - sax, klarinett
   Mats Äleklint - trombon
   Torbjörn Zetterberg - kontrabas
   Konrad Agnas- trummor

   Cost: 250/200/110

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT JOHAN LINDSTRÖM SEPTETT