Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Jazzmeia Horn in Stockholm


   • Jazzmeia Horn Photo #1
   1 of 1
   April 18, 2018

   Wednesday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Jazzmeia Horn

    

   Hon har kallats jazzens framtid, hon har tagit emot prestigefyllda priser och hon har knockat kritiker och publik hemma i USA. Gör dig redo för att möta ett av jazzens största stjärnskott.

   Förra året kom sångerskan Jazzmeia Horns debutalbum A Social Call. På skivan scatar och sjunger Jazzmeia Horn med en sådan självklarhet att kritiker började tala om henne som jazzens framtid och skivan nominerades snabbt till årets bästa vokalskiva. På A Social Call rör hon sig sömlöst över standards, hard bop, r´n´b och mer andliga jazzlåtar. Skivbolaget Prestige jämförde henne med Sarah Vaughan i pressreleasen och det är på den nivån denna unga stjärna befinner sig.

   Inte nog med att hon är en bländande sångerska. I låtar som People Make The World Go Round adresserar hon också några av vår samtids viktigaste problem: rasism, miljöförstöring och korrupta politiker. I intervjuer understryker hon att hon inte är någon protestsångerska, men att hon självklart vill att hennes musik ska bidra till förändring.

   År 2015 vann Jazzmeia Horn Thelonious Monk Competition – och sedan dess har hon varit minst sagt efterfrågad. Downbeats John Murph konstaterar att hon ”äger scenen så snart hon kliver upp på den. Hon utstrålar en djärv och majestätisk närvaro som kräver respekt, och det förstärks av hennes eleganta sång”.

   Räkna med något alldeles speciellt när denna nya stjärna kommer till Stockholm och Fasching.

   Jazzmeia Horn
   Karim Blal, piano
   Gerard, Portal, bas
   Henry Conerway, trummor

   Cost: 270/220/110 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.