Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Jazzlab: Ingo + Robert Nevén Ensemble in Stockholm


   • Jazzlab: Ingo + Robert Nevén Ensemble Photo #1
   1 of 1
   April 30, 2018

   Monday   7:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Jazzlab: Ingo + Robert Nevén Ensemble

    

   En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Denna kväll kommer vi få lyssna till:

    INGO

    

   Samtida populärjazz med en av Sveriges mest lovande unga jazzsångare i spetsen. Ingrid Malmén har hyllats för sitt uttryck och improvisationer - nu kommer kompositören och sångerskan med gruppen Ingo till Fasching.

   Ingo gör kärnfull, melodiös jazz med starka och angelägna texter på svenska. Med förebilder som Klabbes Bank, Paavo och EST skapar gruppen ett modernt, skandinaviskt sound som i kombination med kraftfull närvaro och energi gör det svårt att lämna en konsert oberörd. Gruppen är aktuell med sin debutskiva Efterskalv och har spelat på Stockholm Jazz Festival, Unity Jazz och Glenn Miller Café.

   Ingrid Malmén - sång
   Tobias Johansson - piano
   Mauritz Agnas - kontrabas
   Tobhias Gräns - trummor
   Jonathan Stribrny - trumpet
   Hampus Adami - sång

    ROBERT NEVÉN ENSEMBLE

   Träblåsaren och kompositören har starka rötter i såväl jazz som klassisk musik -nu tolkar Robert Nevén konstnären Paul Gauguin.

   Robert Nevén associerar toner med olika färger och på så sätt skapat en tonpalett - en nyckel - för att översätta färgerna i Gauguins tavlor till tonmaterial. Kompositionerna ger ett genreöverskridande uttryck och till sin hjälp har blåsaren en blandning av klassiska och improvisationsmusiker.

   Robert Nevén – saxofon & klarinett
   Zaida Ponthin – violin
   Oscar Edin – violin
   Johannes Rydén – cello
   TBA – viola
   Jonas Grumstedt – kontrabas
   Kim Sundell – gitarr
   Rui Hallvares Andrade Paes – piano

   Cost: Fri entré

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.