Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   JAZZ I BILDER in Stockholm


   • JAZZ I BILDER Photo #1
   1 of 1
   June 1, 2018

   Friday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   JAZZ I BILDER

    

   Sedan början av 80-talet har konstnären Håkan Wennström tecknat musiker under jazzkonserter. Under april – juni ställer tecknaren ut sina bilder på Fasching.

   I konstnärens egna ord: 

   I början på 80-talet började jag teckna musiker, på jazzklubben Hot House i Katrineholm. Ibland prickade jag rätt, och när den extraordinära pianisten Per Henrik Wallin var på besök med sin trio, kommenterade han en av mina teckningar med orden:  ”Bra, så känner jag mig när jag spelar”. Då förstod jag att jag prickat rätt. Sedan har jag fortsatt, varvat med annat skapande. Att lyckas fånga något av en musikers levande personlighet och musikaliska uttryck i en teckning är nästan som att vara med i orkestern.

   Några finns inte i livet längre, men de lever vidare i sin musik. Och jag hoppas de gör det, även i teckningarna. Det är en ära att få visa teckningarna på Fasching, att de får möta en jazzintresserad publik. Välkomna!  

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT JAZZ I BILDER