Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Hamilton de Holanda Duo in Stockholm


   • Hamilton de Holanda Duo Photo #1
   1 of 1
   January 29, 2019

   Tuesday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Hamilton de Holanda Duo

   Hemma i Brasilien är Hamilton de Holanda en stor stjärna. Internationellt har han också börjat göra avtryck, bland annat med skivreleaser på ansedda etiketter som ECM. I USA kallas han för övrigt ”mandolinens Jimi Hendrix” – vilket ska ses som en beskrivning av hans välutvecklade teknik och virtuositet på instrumentet. Hamilton de Holanda har adderat två strängar och spelar på en tiosträngad mandolin, vilket ger honom ännu större musikaliskt spektrum.

   Han började spela mandolin redan som femåring efter att ha fått ett instrument i julklapp av sin farfar (som också var musiker). Idag kan han blicka tillbaka på ett liv inom musiken: diskografin rymmer ett trettiotal album och fler kommer!

   Men det är inte bara hans bländande teknik och hans djupa kunnande som gör honom till en lysande scenpersonlighet. Han är också öppen för olika intryck och stilar. Tillsammans med sin bror plockar han guldkorn från genrer som choro, jazz, samba, bossa och pop för att sätta ihop dem till en egensinnig musik som vibrerar av liv. Spelningen på Fasching hyllar deras allra första band Dois de Ouro som startades för 26 år sedan.

   Hamilton de Holanda (10 strings mandolin)
   Fernando Cesar ( 7 strings guitar)

   Realised by Tiago Loei productions

   Cost: 400/350 kr + service

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.