Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Deva Mahal in Stockholm


   • Deva Mahal Photo #1
   1 of 1
   March 23, 2019

   Saturday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Deva Mahal

    

   Debutalbumet Run Deep kom förra året och har fått mycket och välförtjänt uppmärksamhet internationellt. Brittiska The Guardians kritiker beskrev det som en ”milt sepiabrun R&B-debut” – och det säger faktiskt en hel del om hur det låter när Deva Mahal kliver fram som soloartist. Det finns ett nostalgiskt vemod som påminner om hur gamla sepiafärgade (eller svart-vita) fotografier känns.

   Balladerna dominerar och produktionen är snygg och lite retrodoftande. Då framstår Deva Mahal som en amerikansk Adele: storvulet, bluesförankrat – och centrerat kring en extremt vacker och stark röst.

   En röst som inte låter som en debutants. Och det är faktiskt inte så konstigt. Hennes pappa heter nämligen Taj Mahal och är som bekant en bluesveteran. Så Deva började redan som femåring spela med sin pappa. Sedan dess har hon samarbetat med kultband som Fat Freddy’s Drop och TV on the Radio. Men nu är hon snart på Fasching med eget band, eget material – och en stark och nostalgisk soulkänsla mitt i sin snygga R&B.

   Cost: 300/250/170 kr

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.