Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Antonio Sanchez and Migration in Stockholm


   • Antonio Sanchez and Migration Photo #1
   1 of 1
   January 16, 2019

   Wednesday   8:00 PM

   63 Kungsgatan
   Stockholm, Stockholms län 111 22

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Antonio Sanchez and Migration

   Han är en av sin generations mest framstående trummisar, bandledare och kompositörer. Nu är Antonio Sanchez aktuell med ny platta! 

   Han föddes i Mexiko City 1971, och började spela trummor som 5-åring. Redan i de tidiga tonåren anlitades han som professionell musiker. Antonio utbildade sig senare till pianist på musikkonservatoriet i Mexiko innan han 1993 flyttade till Boston för att gå på Berklee College of Music. I slutet av 90-talet hamnade han (äntligen?!) i New York och det dröjde inte länge förrän han var en av de absolut mest eftertraktade trummisarna på den internationella jazzscenen. Han har spelat på över 100 album och samarbetat med tunga namn som Chick Corea, Joshua Redman, Avishai Cohen, Michael Brecker, Charlie Haden, Gary Burton och Toots Thielmans. Han är också Pat Methenys "drummer of choice"!

   Men Antonio Sanchez är också en driven soloartist. Han har släppt flera skivor i eget namn. Hans första “Migration” hyllades av All About Jazz som “one of the best new releases of 2007”. Hans tredje "New Life" fick ett otroligt genomslag i jazzpressen och vann bl a German Echo Jazz Award 2014. Till Fasching kommer han med det egna bandet och en ny platta i bagaget som släpps inom kort!

   Antonio Sanchez - trummor
   Chais Baird - saxofon
   John Escreet - piano / keyboard
   Matt Brewer - bas
   Thana Alexa - sång

   Cost: 340/290/190 kr + serv. avg

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.