Change Location × Stockholm, Sweden

  Recent Locations

   Algiers - Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet. in Stockholm


   • Algiers -  Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet. Photo #1
   1 of 1
   January 22, 2019

    

   Hornstulls Strand 4
   Stockholm, Stockholms län 117 36

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Algiers - Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet.

   Köp biljett via Tickster.

   195 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.Tis 22 Jan Dörrar: 18.30 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
   Tweet
   gospel post-punk industrial rock

   Algiers

   Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet.

   Men med Algiers får vi äntligen ställa den gyllene frågan igen, är detta ett industriband som spelar gospel eller är det ett gospelband som spelar industri? Med sitt självbetitlade debutalbum stegade Algiers rakt in i musikens finrum år 2015, och befäste den platsen med på råge på förra årets storstilade uppföljare The Underside of Power. Nu kan vi meddela att Algiers återvänder till Sverige för en spelning på Debaser Strand 22 januari.

   Algiers möttes och började spela tillsammans i Athens, Georgia men delar nu sin tid mellan New York och London. Med politiska texter, dånande ljudbilder och stark experimentlusta dröjde det inte länge innan världen fick upp ögonen för Algiers. På förra årets giv, The Underside of Power, har bandet förfinat samtliga delar av sitt artisteri och presenterat ett verk som både känns tidlöst och samtida på samma gång. Politisk depression och postpunk fungerar som ett kompakt mörker, och gospel som en liten flammande låga av hopp. En inte helt lättuggad anrättning men med en stor belöning för den som ger sig hän – missa inte denna ångvält till liveakt. algierstheband.com

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.