Change Location × Oslo, Norway

  Recent Locations

   Yeasayer (US) in Oslo


   • Yeasayer (US) Photo #1
   1 of 1
   June 14, 2018

   Thursday   7:00 PM

   Olaf Ryes plass 11
   Oslo, Oslo

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Yeasayer (US)

   Artrock-bandet Yeasayer fra Brooklyn er klare med sitt fjerde album, og legger i den anledning ut på turné. 14. juni kommer de til Parkteatret!

   Yeasayer dukket opp fra ingenting i 2007, da debutalbumet «All Hour Cymbals» introduserte publikum for en kosmisk blanding av krautrock og worldbeat-inspirert musikk. De fant et bredere publikum med den mer synthpop-infuserte oppfølgeren «Odd Blood», som også ble bandets store gjennombrudd; og med avant garde-elektronikaen p��Fragrant World» (2012) fullførte bandet en kompromissløs albumtrilogi som hele tiden hadde det kunstneriske uttrykket i fokus.

   Når de så skulle spille inn sitt fjerde album «Amen & Goodbye», gikk trioen for en for dem radikal tilnærming: Å gjøre det hele som en liveinnspilling i den landlige delen av staten New York, og å omfavne det klassiske albumet som kunstform.

   For første gang bestemte de seg også for å jobbe med en produsent, som kunne hjelpe dem å navigere gjennom og forstå musikken de hadde spilt inn. Bandet kontaktet Joey Waronker, trommeslager for Beck og R.E.M, og medlem av supergruppa Atoms For Peace sammen med blant andre Thom Yorke.

   Selv sier Yeasayer at dette albumet var et av de vanskeligste de har spilt inn, men at den lange perioden de var svangre med det definitivt var verdt det, da albumet er blitt et av deres mest balanserte, inspirerte og helhetlige til dags dato.

   Tittelen «Amen & Goodbye» høres kanskje ut som et slags farvel – det er det ikke. Det handler om et band som redefinerer hva det betyr å være plateartist i dagens samfunn, ikke lenger som en gjeng med tre gutter, men som tre menn som har stiftet familie og fått nye perspektiver.

   «In a span of four years, a lot changes. Not just in life changing ways like having a child, but in nuanced ways too. The title isn’t fatalism, it’s about letting go and not being precious – in life and in art. Making an album is an exercise in challenging ourselves as a band.»

   Albumet har slippdato 1. april, men allerede før nyttår var bandet ute med singelen «I Am Chemistry», som satte skyhøye forventninger til kommende konserter. Vi gleder oss enormt til Yeasayer gjester Parkteatret tirsdag 14. juni.

   facebook.com/yeasayer
   yeasayer.xyz

   BAYA var tidligere kjent som Baardsen, offisiell remikser av Warpaint, Grimes, All We Are, Dan Croll og Sohn. Han landet en prestisjetung deltakelse på GTA V-soundtracket, og har hatt flere eksklusive avspillinger på BBC Radio 1 via DJer som Zane Lowe, Annie Mac og Rob Da Bank, for å nevne noen. Remiksene hans er gitt ut på kredible selskaper som Rough Trade, 4AD, Heavenly Recordings og Obscenic, og har flere millioner avspillinger.

   BAYA holder nå på å ferdigstille debutalbumet sitt, som består av låter med musikalsk inspirasjon og uttrykk fra hans mangfoldige kulturelle bakgrunn; Norge, Skottland, Elfenbenskysten og USA. Soundet er en organisk-elektronisk kombo av pulserende beats, modulær synth-magi og frekke, dype bassføringer som du definitivt kjenner på kroppen.

   facebook.com/officialBAYA

   Billetter kr. 320,- + avg.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Yeasayer (US)