Change Location × Gent, Belgium

  Recent Locations

   Paolo Angeli & Iva Bittova in Gent


   • Paolo Angeli & Iva Bittova Photo #1
   1 of 1
   March 6, 2018

   Tuesday   8:15 PM

   Kammerstraat 19
   Gent, Oost-Vlaanderen 9000

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Paolo Angeli & Iva Bittova

   Wie voor dit concert opdaagt met streepjes, krijgt een drankjeton aangeboden. Lees hier waarom.

   Twee unieke stemmen

   Vanuit een schijnbaar eindeloos creatievermogen putten gitarist Paolo Angeli en zangeres en violiste Iva Bittová uit de folktradities van Sardinië en Moravië. 

   Via vrije improvisatie kneden ze die tot hedendaagse muziek. Van de eenvoud van een volksdeuntje tot gelaagde avant-pop. En alles daar tussenin.       


   Paolo Angeli

   Achttien snaren en een stel kleine hamertjes, schroeven en veren. De Sardiniër Paolo Angeli verbouwde zijn gitaar tot een miniatuurorkest en doet daar interessante dingen mee. 

   Hij leerde de oude Sardijnse muziekvormen uit zijn geboortegebied van de toen al bejaarde gitarist Giovanni Scanu. Die traditie vermengt hij met invloeden uit de free jazz, punk noise en drum & bass. 

   Iva Bittov��

   In haar heel eigen muzikale taal laat de Tsjechische Iva Bittová vakkundig vioolspel samenvallen met een omvangrijk en altijd variërend stemgeluid. Daarmee begeeft ze zich op het terrein van de Oost-Europese folk, jazz, klassiek en avant-garde.    

   Ze werkte samen met belangrijke figuren uit de internationale alternatieve muziekscène, zoals Fred Frith en David Moss. Die laatste staat op 27 april met pianist Daan Vandewalle op het Handelsbeurspodium.

   Bestel tickets online

   Extra info

   Muzikanten
   Paolo Angeli (geprepareerde Sardijnse gitaar, zang), Iva Bittova (viool, zang)

   Cost: € 20 Basis - € 16 (-26/65+) - € 7 Student

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.
   COMMENTS ABOUT Paolo Angeli & Iva Bittova